plugin Modern events calendar

hulp bij plugin modern events calendar

Wij hebben onlangs de plugin Modern Events Calendar voor een klant aangeschaft. Deze klant had al een gratis versie op de website draaien, ooit eens door een vrijwilliger geplaatst. Waarschijnlijk uitgezocht op basis van het aantal downloads. Op dit moment heeft MEC: 100.000 downloads met een rating van 4,5 sterren van 520 beoordelaars. De overige calendar plugins hebben een download van onder de 100.000. Behalve the Events calendar deze zit er inmiddels ver over heen met zijn 800.000 downloads.

De support die je van de makers van Modern Events Calendar krijgt, vinden wij onder de maat. De plugin zelf is op zich redelijk maar verwacht niet te veel flexibiliteit van deze agenda.

Mocht je vastlopen met deze plugin en niet verder komen met de reguliere support op een WordPress forum met plugins van derden. Of kun je geen wijs worden uit de documentatie van Modern Events Calendar of net zoals wij niet verder komen met de support als je een betaalde versie hebt. Mail ons je Modern Events Calendar plugin vraag, misschien kunnen wij je verder helpen.

INSTALLATIE MODERn EVENTS CALENDAR VAN GRATIS NAAR BETAALD

Als je de gratis hebt uitgeprobeerd en wil overstappen op de betaalde versie, dan wil je de gegevens waarschijnlijk wel behouden. Daarom moet je het volgende uitvoeren:
 1. plugin ME calendar
 2. disable
 3. remove MEC data on plugin uninstall


Deïnstalleer de Light versie van ME calendar:
    1.    Zoek de ME calendar in je plugin lijst
    2.   Klik op de deactiveer link, onder de plugin titel
    4.   Klik op de verwijderlink dat dan verschijnt
    5.    Klik op ja, verwijder deze plugin

aanschaf van een plugin

Mocht je een plugin willen aanschaffen. Zet dan eerst goed op een rijtje wat voor functionaliteiten je van zo’n plugin verlangt.
 
Lijk welke in de pluginlijst het dichtst bij jou wensen in de buurt komt.
Check het volgende ook:
 1. Bekijk het aantal downloads van die plugin ten opzichte van soortgelijke
 2. Vindt er regelmatig updates plaats
 3. Check de reviews, het liefst van minimaal 50 beoordelingen. Reviews kunnen soms een vals beeld geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Modern Events Calendar, je krijgt namelijk korting als je eerst een positieve review plaatst.
 4. Sommige plugins hebben een overlap met een al geïnstalleerde plugin. Check goed de features.
 5. Eerst kun je het beste de demo op de website van de pluginmaker van A tot Z uitproberen
 6. Misschien voldoet de gratis versie niet geheel, maar ga daar eerst mee aan de slag. Later kun je nog de pro (betaalde) versie aanschaffen.
 7. Mocht de plugin naar tevredenheid werken, installeer de gratis plugin dan eerst op een ontwikkel website; maak een clone van je website op bijvoorbeeld een subdomein.
 8. Na installatie en activering kunnen plugins mogelijkerwijs conflicteren. Controleer of alles nog goed werkt op je (ontwikkel) website.
 
Voldoet de plugin aan je meeste wensen en je wilt de betaalde versie aanschaffen, kijk dan eerst of je korting kunt krijgen. Soms kan dat via een link van een blogger. Ook willen ze tijdens feestdagen, black friday en halloween met kortingen strooien.